”Battle of Britain er et britisk krigsdrama fra 1969. Filmen er regissert av Guy Hamilton og skildrer luftkampene som utspant seg over Storbritannia sommeren og høsten 1940. Det var britiske Royal Air Force som påførte tyske Luftwaffe et strategisk tap slik at Hitlers plan om å invadere Storbritannia, ble oppgitt.

Filmen er spesielt kjent for sine spektakulære flysekvenser der ikoniske Spitfire har en ledende rolle. Slaget er den første militære kampanjen som helt og holdent ble utkjempet med luftstyrker, og de sterke flykampene i filmen var de første av sitt slag. I tillegg til Spitfire, ser vi også tyske Heinkelen bombefly og Messerschmitt jagerfly. Filmens roller bekles av gamle storheter som Laurence Olivier, Trevor Howard, Christopher Plummer og  Michael Caine.

Det som skjer mellom menneskene i filmen er oppdiktet, men luftkampene skal være så nær opp til, virkeligheten som mulig. Manus bygger på boken The Narrow Margin av Derek Wood og Derek Dempster.

Aero filmfestival har her valgt en ikonisk film for alle som er interessert i historie, fly og dramatikk. Og Spitfire. Anbefales!”

Skrevet av Frøydis Ulvin, styremedlem i Kjeller Flyhistoriske Kulturpark (KFK)

Original trailer til spillefilmen Battle of Britain (1969)

Les neste filmanbefaling her.

Eller ta en titt på foredragene som du kan se i dette programmet.