”Gutten og jernkjempen er en animasjonsfilm for barn fra 1999 som er basert på boka  The Iron Man av Ted Hughes. Handlingen finner sted i USA under den kalde krigen i 1957, hvor redselen for atomkrig og kommunismens overtakelse var å kjenne blant befolkningen.

Filmen følger hovedpersonen Hoghart Hughes som blir venn med denne kjempen i E.T. stil. Samtidig som han veileder den, så får publikum, men også Hoghart, et mer positivt bilde av denne kjempen som lett kan bli sett på som en trussel. Hoghart er ikke den eneste personen som har lagt merke til han, rykter starter om en kjempe som blir sett av personer i byen og selvfølgelig så blir talsperson fra militæret innblandet.

Gutten og jernkjempen er en film om reise. En reise for denne kjempen som blir bevisst på hvem den vil være. I følge Hoghart så kan de bli hvem som helst. Men også en reise for personer rundt Hoghart og de som bor i området. Jernkjempens handlinger og hans mål går parallelt med superman som han også har som forbilde. Og det er derfor det passer så godt som en barnefilm. Enkelt tema, budskap og humoristisk. Til tross for at det ikke tjente inn så godt da det først kom på kino, er dette en film som er veldig godt likt og fortjener å få mer oppmerksomhet enn den fikk.”

Skrevet av Maria Rehman, frivillig, Aero filmfestival

Filmen finnes for øyeblikket på ulike strømmeplatformer og på flere bibliotek rundt om i landet.

Den originale traileren til Gutten og jernkjempen.

Les neste filmanbefaling her.

Eller ta en titt på foredragene som du kan se i dette programmet.