Når vi reiser opplever vi og lærer om andre kulturer. I dette programmet får du nettopp et større perspektiv, både om verden vi lever i og filmmangfoldet som finnes. Fra matbilen til en av Oslos beste indiske restauranter Der peppern gror kan du kjøpe middag så får du den komplette kulturopplevelsen!

Kjøp billett her.

How to make a kite?

Dette er en nydelig liten kortfilm som forteller historien om en jente og hennes ønske om å lage en drage.

Produksjonsår: 2014
Tid: 10 min

Colored skies

Hvert år når sola står i stjernetegnet steinbukken, starter festlighetene i et område vest i India. Dette er tidspunktet for feiringen av Makar Sankranti, en hinduistisk høytid. Så godt som alle i byen Ahmedabad deltar i den tradisjonelle dragefestivalen på denne tiden og himmelen fylles av tusenvis av drager! Det er derimot ikke drageflyving slik vi kjenner det, men en intensiv luftkamp med sylskarpe drageliner.

Dokumentaren viser hvordan dragefestivalen i India er med på å forene en delt befolkning gjennom lavterskel lek og konkurranse. Gjennom filmen får du i tillegg høre mer om Indias historie og kultur. Dette er en utrolig solid dokumentar som virkelig viser et balansert bilde av India, med både positive og negative sider.

Språk: Engelsk
Produksjonsår: 2001
Tid: 53 min

Billett koster fra 50-100 kr (ved å bruke rabattkode RAB50)
Kjøp billett her.

Tilbake til programoversikt