Her får du se et spekter av dokumentar og fiksjonsfilm, deriblant den norske kortfilmen “Generation Mars” som ble nominert til selveste student-Oscar i 2016! Passer godt om du vil se litt av hvert. Du får se hvordan reise er viktig for å binde samfunnet sammen, et poetisk blikk på hva som får oss til å reise og utfordringene vi får når vi vil utforske nye planeter.

Med introduksjon av Mission aviation fellowship som forteller om hvordan det er å være bushpilot i dagens samfunn.

Kjøp billett her.

Flying Padre

Dette er ikke bare en dokumentar som gir et fascinerende innblikk i hvordan er prest benytter flyet som en del at sitt arbeid. Det er nemlig en av de aller første filmene laget av den berømte regissøren Stanley Kubrick! Han som har regissert den legendariske “Ondskapens hotell” (eng. “The shining”). “Flying Padre” er langt fra like skummel, men kanskje du vil kjenner igjen stilen i bildebruken hans?

Produksjonsår: 1951
Tid: 9 min

Bush pilots: reflecting on a Canadian myth

En interessant dokumentar om ulike levemåter i den kanadiske bushen. Dokumentaren gir et innblikk i hvordan utviklingen nord i Canada ble preget av kulturen til innbyggerne lenger sør. Det er i tillegg en fortelling om bushpilotens rolle som kritisk infrastruktur.

For de flyinteresserte er dette en film som viser god bruk av det standhaftige flyet Norseman. Dokumentaren skulle i utgangspunktet være en dokumentar om nettopp Norseman, men som ofte er vanlig endres dokumentarenes tema underveis.

Produksjonsår: 1980
Tid: 22 min
Produsent og distributør: National Film Board of Canada

Generation Mars

Astrid har vunnet Generation Mars – et reality show hvor vanlige mennesker sendes til Mars uten å kunne komme tilbake. Alt er klart for at Astrid skal forlate jorda, men en siste prøve gjenstår: Hun må ta farvel med alt hun elsker.

Denne norske kortfilmen ble nominert for student-Oscar i 2016.

Produksjonsår: 2016
TId: 25 min
Språk: norsk og engelsk tale, engelsk undertekst

FIlmplakaten til Generation Mars

Wanderers

Vakker kortfilm som belyser vår trang til å utforske fremmede steder. Med utdrag fra boken “Pale Blue Dot: A Vision of the Human Future in Space” opplest av astronom Carl Sagen.

Produksjonsår: 2014
Tid: 4 min

Tilbake til programoversikt