Hvem er vi? Hvorfor har vi lagd festival?

Bak vår festival står Foreningen for filmfestival på Kjeller flyplass som hovedarrangør. Den ble stiftet i 2018 av Åshild Samseth og Knut Åshammer. Formålet var å ta tak i en del av lokalhistorien i Lillestrøm kommune og skape en ny måte å formidle denne på. Hva er vel da mer naturlig, enn å lage en filmfestival om menneskets reise gjennom lufta?

Vi så at det var mye spennende lokalhistorie fra Kjeller flyplass som var lite kjent. Åshild hadde selv null peiling på den, og fly generelt. Så å lage en filmfestival rundt et så smalt tema var en den ultimate utfordringen kunne det virke som. 

Det viste seg å ikke stemme. For som en filmfestivalgjenger er fullt klar over, det er utrolig mange filmer som lages og de fleste får du aldri se. Så når reisen vår går fra tidlige drømmer om å fly som fuglen til reiser langt ut i verdensrommet, gir det grunnlag for mye spennende film!

Så med Åshilds kunnskap om film og vitenskap, og Knuts med fly og historie ble det en perfekt miks som utgangspunkt for å lage Aero Filmfestival.

Våre medarrangører Lillestrøm Filmklubb og Kjeller Flyhistoriske Kulturpark ble med fra start. Nå er Aero filmfestival en variert festival med både film, aktiviteter, mat og foredrag.

Vi håper du kommer og koser deg på festival! Eller kanskje du vil bli med som frivillig?

Bilde av skaperne bak festivalen fra første utgave i 2018
Festivalgrunderne fra første festival i 2018