Vi er beæret over å kunne bidra med å formidle fortellinger fra krigen direkte fra kilden. Det blir bare færre og færre tidsvitner fra krigen, men her kan du høre historiene til Bjørn Lundby som er siste gjenlevende fra Skedsmo Milorg.

Bjørn forteller om stort og smått. Han var blant annet en av tre som fikk ansvaret for å holde Hans Harald Haraldseth skjult i flere år. Haraldseth var en ettersøkt og dødsdømt motstandsmann og også faren til tidligere LO-leder Leif Haraldseth. Dette oppdraget var strengt hemmelig og helt til dags dato er det lite snakket om denne rollen til Skedsmo Milorg.

Bilde av Bjørn Lundby som holder et stengun gevær
Bjørn Lundby trakk fram geværet (en stengun) for anledningen! Foto: Steinar Bunæs

Opp dro han også sin stengun (et britisk gevær fra krigen) for anledningen! Naturligvis med sine egne spesielle og faktisk morsomme historier. Bjørn hadde virkelig mye å fortelle i samtalen med lokalhistoriker Steinar Bunæs. Da vi var ferdige sa han at han fortsatt hadde mer på lager!

Det viser at det er mange historier der ute som vi snart går helt glipp av, men nå har du sjansen til å høre noen av dem direkte fra kilden på nett.

Klikk deg inn på denne linken, len deg tilbake og lytt.

Vi håper historiene vil falle i smak!

Klikk her for å lese om mer av årets program.